WOOM Bikes

Bij Bike Your City verkopen we alleen de beste fietsen, dus toen onze collega’s ouders werden, was het niet meer dan normaal dat ze ook voor hun kinderen topkwaliteit zochten. Vandaag zijn we de trotse Belgische vertegenwoordiger van het merk Woom, fabrikant van kwaliteitsvolle, veilige en leuke kinderfietsen.

De lichtste fietsen om moeiteloos mee te leren fietsen

Het eerste wat opvalt aan een Woom-fiets is zijn pluimgewicht. Ze zijn gemaakt van ultralicht aluminium zodat kinderen er moeiteloos mee in balans blijven. Geen loodzwaar stalen ros dat het natuurlijk leerproces belemmert. Leren fietsen wordt gewoon leuk op een fiets die makkelijk te besturen is. We kunnen ze niet meer tellen, de fiere ouders (apetrots is hier ech wel het juiste woord) die maar wat graag opscheppen over hun aanvankelijk terughoudende peuter die binnen de twee uur bleek te kunnen fietsen op zijn of haar Woom.

Woom, de fiets die echt ontworpen is voor kinderen

For the bike geeks we are, a strong argument is that Woom is a brand dedicated to children. It’s all about kids and its engineers are focused on designing bikes that are tailored to their specific needs. 90% of the components are designed specifically for children and made exclusively for Woom.

Het was ons, fietsnerds die we zijn, meteen opgevallen dat Woom zich echt toespitst op kinderfietsen. Het is mooi om te zien dat de Woom-ingenieurs zich volledig hebben gespecialiseerd in fietsen die zijn aangepast aan specifieke behoeften van kinderen. 90% van de componenten zijn dan ook specifiek ontworpen voor kinderen en exclusief gemaakt voor Woom.

De geometrie van het frame, die in grote mate het op gevoel van een fiets bepaald, zorgt voor een optimale controle en een intuïtief stuurgedrag: lage instap, lage pedalen en pedaalas,  korte pedaalarmen, ergonomisch zadel, rechte rijpositie, verstelbare reikwijdte van de remhendels – om maar enkele belangrijke kenmerken te noemen. 

Veiligheid die ouders gerust stelt

Herinnert u zich uw eerste pijnlijke smak op de grond nog? U staat vast niet te popelen om dat snel opnieuw te beleven als bezorgde ouder. Geen nood, Wooms hebben echte remmen, niet van die gevaarlijke en onaangepaste terugtrapremmen die om één of andere reden nog steeds de norm zijn op kinderfietsen. Bovendien zijn de Wooms 1, 2 en 3 uitgerust met een stuurhoek begrenzer waarmee pogingen om een bocht van 90 ° te maken (en de daar steevast op volgende glijvlucht, onzachte landing op de kin en stevige huilsessie) tot het verleden behoren. 

Ook slim én veilig: ongeacht het model is de stuurpen altijd zo ontworpen dat er geen vijzen uitsteken. Op het frame is de bidonhouder dan weer zo geplaatst om pijnlijke aanvaringen met gevoelige kleine knietjes te voorkomen.

Woom, voor (uw) kinderen van alle leeftijden

Er is een Woom-fiets voor elke leeftijd. Een loopfiets om het evenwicht aan te leren, de eerste fiets met trappers, de eerste met versnellingen, de overstap naar een echte mountainbike…  Het Woom-team ontwierp een fiets voor elk moment in het leven van een kind, van anderhalf jaar tot in de late puberteit.

En omdat we bij Bike Your City je Woom terugnemen, koop je de volgende Woom kopen zonder de portemonnee al te veel te belasten (maar euh, gouden tip voor jou die tot het einde leest : op tweedehands platforms krijg je er vaak tot wel 80% van de aankoopprijs voor).

bikeyourcity

administrator

Post a comment

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *