COBOC : de vaak geïmiteerde maar nooit geëvenaarde e-bike

Tien jaar geleden zochten twee Duitsers naar een fiets die zowel in elektrische modus als op spierkracht even goed presteert. Om het nog wat moeilijker te maken, moest de fiets ook een strakke en zuivere stijl hebben, zonder zichtbare boordcomputer of batterij op het frame. Omdat ze niets vonden dat aan hun strenge criteria voldeed, besloten ze dan maar zelf eentje uit te vinden. En met succes, want een hele hoop e-bike-merken namen gewillig hun concept over.

Maar omdat het origineel steeds beter is dan de kopie, bleef Bike Your City al die tijd trouw aan het merk Coboc.

Een in-house ontwikkelde motor en accu, voor een zo licht mogelijke elektrische fiets.

Het belangrijkste kenmerk van Coboc is dat ze net zo efficiënt zijn mét de elektrische trapondersteuning als zonder. Daarvoor heb je natuurlijk een lichte fiets nodig en net daar knelt het schoentje bij andere merken. Gemiddeld weegt een elektrische fiets 25 kilo (grotendeels door de motor en de accu) en dan heb je al dijen van een Flandrien nodig om nog vooruit te geraken zonder elektrische trapondersteuning.
Omdat de twee oprichters van Coboc natuurkundigen van opleiding zijn, ontwikkelden ze zelf een zo licht mogelijke motor en batterij. Het resultaat is een vederlichte elektrische fiets. De Coboc Brooklyn Fat, het pluimgewicht in het gamma, weegt slechts 13,1 kilogram. De andere modellen wegen rond de 15 tot 17 kilo.

Connected of niet, aan jou de keuze.

Cobocs zijn eigentijds en ‘connected’. Met de Coboc app koppel je jouw smartphone aan de fiets. Met de mogelijkheid om de instellingen van je Coboc in een oogwenk én met stijl via de app te wijzigen (ondersteuningsniveau en gevoeligheid van de motor).

Voor de niet-nerds of verstrooiden die constant op zoek zijn naar hun smartphonelader hebben we ook goed nieuws: de Coboc kan, in tegenstelling tot veel concurrenten, evengoed zonder smartphone gebruikt worden. Aan/uit, ondersteuningsniveau en verlichting bedien je met één handige knop op het frame.

Een e-bike die beter is dan je racefiets.

Droom je van een e-bike om naar je werk te gaan, maar wil je de rest van de tijd wel gewoon blijven sporten? Dan is de Coboc echt iets voor jou. Dat ze licht zijn zeiden we al, maar ze zijn ook uitgerust met onderdelen die niet zouden misstaan op een zeer goede racefiets.

En natuurlijk koos Coboc voor hydraulische schijfremmen. Veiligheid boven alles!

Een fiets als designobject.

Alle Coboc-fietsen zijn mooi en uitgepuurd. Ze zijn voor de fiets wat Tadao Ando voor de architectuur is: een strakke en sobere lijn, modern en stijlvol, zonder onnodige opzichtigheid.

In fiets-taal betekent Coboc « elegant ». Niets springt uit het verband: weg zichtbare batterij, weg grotesk motorblok. En de spatborden zelf, daar kunnen we ook lyrisch over worden: door hun unieke ontwerp kun je je fietstassen er gewoon direct aan bevestigen, waardoor een zwaar en niet bepaald sierlijk bagagerek overbodig wordt. Het systeem is zo goed geïntegreerd in het ontwerp dat sommige van onze verkopers ze nog niet eens hebben opgemerkt 😉

E-bikes zijn hip, e-bikes zijn overal, en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Maar we vertelden je aan het begin van dit artikel ook dat het origineel beter is dan de vele kopieën die de markt overspoelen. In vergelijkingen hebben we eerlijk gezegd niet veel zin, dus laten we het zo stellen: Coboc versus de rest, dat is zoals Michael Jordan versus Charleroi, Julia Roberts op de dorpskermis of Messi tegen Stade Malherbe de Caen (Wat?! Er wordt me hier net ingefluisterd dat dit al het geval zou zijn … ).

bikeyourcity

administrator

Post a comment

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *